image
Sursa foto: Getty Images

Fost atacant al naționalei Italiei, condamnat la închisoare pentru legături cu mafia siciliană! Cât va sta după gratii

Fabrizio Miccoli (42 de ani), fostul atacant al naționalei Italiei, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru extorcare în formă agravată.

Fostul fotbalist a apelat la organizația mafiotă Cosa Nostra pentru a recupera o datorie de circa 20 de mii de euro, care trebuia plătită unui prieten.

Gazzetta dello Sport anunță că decizia în cazul lui Miccoli a fost păstrată de magistrați, iar fostul atacant al naționalei italiei trebuie să execute 3 ani și 6 luni de închisoare.

Acesta trebuie să se predea în următoarele ore pentru a fi încarcerat. Dacă nu face asta în maxim 24 de ore, Miccoli urmează să fie pus sub urmărire și adus cu forța de poliția din Italia.

Fostul component al echipei naționale a Italiei este acuzat că, între 2010 și 2012, l-a îndemnat pe Mauro Lauricella, fiul lui Nino, un cap mafiot din Cosa Nostra, să-i ceară omului de afaceri Andrea Graffagnini returnarea a 20 de mii de euro.

Miccoli a acționat în numele prietenului său Giorgio Gasparini, fost fizioterapeut la clubul Palermo. Banii erau încasați ca parte a vânzării discotecii Paparazzi din Isola delle Femmine, un orășel din nord-vestul Siciliei.

Fostul internațional italian a fost înregistrat cerându-i lui Lauricella să intervină pentru recuperarea banilor. Deși Fabrizio Miccoli a insistat în fața judecătorilor că fapta sa a fost doar ”o favoare făcută unui prieten”, justiția l-a găsit vinovat și l-a condamnat.

Miccoli are zece selecții în ”squadra azzurra”, între 2003 și 2004, marcând și două goluri. De-a lungul carierei, vârful italian a trecut pe la cluburi precum Juventus, Fiorentina, Benfica sau Palermo. S-a retras în 2015.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: