Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul Ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit consilierului PUN în CMC, Corneliu Pântea, prin asemenea acțiuni se încalcă Codul Electoral, iar CEC-ul trebuie să-l sancționeze pe Igor Dodon sau chiar să-l elimine din cursa electorală.

Igor Dodon//FacebookIgor Dodon//Facebook

„Un candidat „independent” face o acțiune publică cu un primar, în timp ce evenimentul este transmis live pe pagina unei instituții publice. PUN a depus astăzi la Judecătoria Chișinău o cerere de chemare în judecată, prin care solicită cercetarea cazului întamplat pe data de 18 octombrie, ulterior CEC-ul să atenționeze candidatul independent, chiar până la excluderea din cursa electorală”, a enunțat consilierul PUN.

Totodată, acesta a solicitat Primăriei Chișinău să elimine informația respectivă de pe pagina instituției și i-a solicit primarului general să nu se mai implice în campania lui Dodon.

Amintim că nici după 24 de ore de la apariția investigației care arată că e Igor Dodon ar fi agent al Rusiei, Iacesta nu a emis nicio reacție. În acest context și candidatul din partea Blocului Electoral „Unirea” Dorin Chirtoacă, a solicitat Comisiei Electorale Centrale excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală.