image
Sursa foto: ESPN

Mourinho se apără, după ce l-a vândut pe Salah: Era pierdut când a venit

Jose Mourinho a fost criticat în ultima perioadă, după ce a fost de acord cu plecarea lui Mo Salah de la Chelsea. Acum, egipteanul a ajuns favorit la câştigarea Balonului de Aur, iar "Specialul" se apără.

"Lumea spune că eu l-am vândut pe Salah, dar este exact pe dos. Eu l-am adus pe Salah la Chelsea. Eu am fost cel care le-a spus celor de la Chelsea să îl cumpere. Eu eram la comandă când a venit la club. A venit un copil, din punct de vedere fizic nu era pregătit şi nici mental. Era pierdut din punct de vedere social şi cultural. Totul era greu pentru el.

Am decis să îl împrumutăm şi el a cerut asta. Voia să joace mai multe minute. Şi aşa a ajuns la Fiorentina. A fost o decizie luată de toate părţile. Tot ce mai contează acum este că el este un super-fotbalist", a comentat Mourinho, citat de ESPN.

Salah a ajuns la Chelsea, în 2014. A fost cumpărat de londonezi cu 16,5 milioane de euro de la Basel. A fost apoi împrumutat la Fiorentina şi vândut la Roma. De acolo, Liverpool l-a achiziţionat cu 42 de milioane de euro, iar în acest sezon a devenit cel mai bun jucător din Premier League.

Salah are 43 de goluri în 47 de meciuri în acest sezon, în toate competiţiile. Egipteanul a marcat de 31 de ori în 33 de partide în Premier League, unde e golgheterul competiţiei, la cinci reuşite distanţă de cel mai bun marcator al lui Tottenham, Harry Kane.

Mohamed Salah (25 de ani) a făcut un meci de senzaţie şi marţi: a contribuit cu două goluri şi două pase decisive la victoria cu 5-2 a lui Liverpool contra Romei, din semifinalele Ligii Campionilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: