image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Numărul secțiilor COVID-19 din spitalele din municipiul Chișinău este redus

În capitală, numărul secțiilor COVID-19 este, în prezent redus, iar secțiile sunt închise etapizat. Totuși, în cazul unui nou val, acestea vor fi reactivate. Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, autoritățile municipale au decis reorganizarea internă prin diminuarea numărului de paturi COVID-19 în spitalele clinice municipale, cu efectuarea modificărilor în devizul de cheltuieli.

În caz de situație epidemiologică defavorabilă, secțiile vor fi reactivate. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și comunicată la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN. Potrivit Tatianei Bucearschi, Comisia a mai decis extinderea prioritară a tratamentului de reabilitare post- COVID, prin organizarea secțiilor specializate de recuperare în cadrul spitalelor clinice municipale.

„Reiterăm importanța vaccinării pentru salvarea vieților omenești și stoparea pandemiei COVID. Totodată, îndemnăm cetățenii să se informeze din surse oficiale despre vaccinuri și despre procesul de imunizare”, a adăugat Tatiana Bucearschi.

Potrivit ultimelor date actualizate, în municipiul Chișinău erau înregistrate, în total, 105 679 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. În spitalele municipale sunt 1255 de paturi, la care se adaugă 200 paturi de triaj la Centrul COVID-19 de la Moldexpo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: