image
Sursa foto: Facebook/Cristian Bușoi

Acuzații dure în Parlamentul European: „Autoritățile RM folosesc tertipuri legislative drept unealtă împotriva democrației”

Respectul cetățenilor Republicii Moldova față de valorile europene este invers proporțional cu cel al autorităților care conduc, astăzi, Republica Moldova și care folosesc, mai nou, tertipuri legislative drept unealtă împotriva exercitării democrației.

Este declarația europarlamentarului Cristian Bușoi, președintele PNL București, făcută astăzi în plenul Parlamentului European la dezbaterea privind criza politică din Republica Moldova cauzată de invalidarea alegerilor locale de la Chișinău.

„Consecințele acestei acțiuni se resfrâng, ca de obicei, asupra dezvoltătii economice a Republicii Moldova și asupra viitorului european al tinerilor moldoveni din țară și de peste hotare. Cetățenii moldoveni au nevoie de suportul Uniunii Europene mai mult ca niciodată, iar UE trebuie să transmită un mesaj clar că nu tolerează această situație, în care voința cetățenilor din Chișinău de a-l alege pe Andrei Năstase este răsturnată prin influențarea unor decizii ale instanțelor”, a declarat Cristian Bușoi.

Mai mult, în cotextul noii legi electorale, ce încalcă toate recomandările Comisiei de la Veneția și ale Biroului OSCE pentru Instituțiile Democratice și Dreptului Omului, este nevoie de un mesaj la fel de clar că trebuie să se revină la o legislație care oferă șanse egale tuturor competitorilor politici, a adăugat europarlamentarul PNL.

„Moldova trebuie să rămână pe drumul valorilor europene, către o democrație sănătoasă, un sistem judiciar independent și dezvoltarea mediului de afaceri”, a conchis Cristian Bușoi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: