image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ala Nemerenco: „Imunizarea nu asigură 100% că nu te îmbolnăvești, dar mai mulți oameni sunt salvați datorită vaccinurilor”

O persoană recent vaccinată se poate îmbolnăvi dacă nu a format încă anticorpi, însă riscul pentru viața lor este mic în comparație cu cei care nu sunt imunizați. A declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul ceremoniei de înmânare a donației, care a avut loc în această noapte.

Sunt câteva persoane vaccinate care au decedat, am făcut analiza, se discută. O persoană este în perioada când nu este posibilă stabilirea, a avut loc infectarea cu Covid în perioada în care încă nu erau instalați anticorpii. Altă persoană a decedat la o vârstă înaintată, cu mai mule comorbidități și încă o persoană, la 74 de ani, de asemenea cu foarte multe comorbidități”, susține Ala Nemerenco.

Vaccinarea nu asigură 100% că nu te îmbolnăvești, totul depinde de organism și de comorbiditățile pe care le are omul, a mai subliniat ministra Sănătății.

„În special atunci când Covidul vine imediat după vaccinare, într-o perioadă foarte scurtă. Dar, este adevărat și oamenii trebuie să cunoască, noi nu le ascundem. Dar, vreau să vedeți cealaltă parte a medaliei-câți oamenii sunt salvați de când sunt vaccinurile. Avem foarte puține persoane din domeniul medical infectate, nu avem decese”, menționează Ala Nemerenco.

Ministra Sănătății a mai adăugat că există suspecții precum că persoanele vaccinate care au decedat, să fi avut un certificat de imunizare fals.

„Da, însă nu putem demonstra deja nimic, dar nu este exclus. Anchetele continuă vis-a-vis de aceste certificate, oamenii trebuie să-și cunoască eroii care participă la aceste ilegalități”, a mai adăugat ministra Sănătății”, a mai spus Ala Nemerenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: