image
Sursa foto: Jurnal.md

CONTRABANDA - Drama unei noi victime a regimului Plahotniuc (VIDEO)

Toate structurile de forță și de drept în timpul guvernării PD ar fi fost dirijate de Dorin Damir. Prin urmare, nu finul lui Plahotniuc a fost atras de către șefii poliției în calitate de agent sub acoperire la Direcția Operațiuni Speciale, ci el împreună cu nașul său i-au ales pe aceștia și le-au dat funcții importante în „imperiul criminal”, care ar fi fost Partidul Democrat. Damir ar fi fost responsabil și de arestările preventive. La acea vreme, unii deținuți de la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău ar fi plătit câte 250 de mii de euro pentru a fi transferați în arest la domiciliul, iar alții își puneau capăt zilelor. Numai în anul 2019, s-ar fi sinucis 17 deținuți de la această închisoare.

Acestea sunt mărturiile veteranului de război și fostului polițist Valeriu Cucu, care s-a aflat trei ani și patru luni în detenție, fiind acuzat de contrabandă și evaziune fiscală în lipsa oricărui act constatator, după ce a descoperit mai multe scheme de contrabandă protejate de instituțiile statului. În afară de aceasta, înainte de a fi încătușat, relatează el, veteranii de război care au trecut de partea PD i-ar fi propus bani și alte beneficii pentru a părăsi Platforma DA și a declara public că Andrei Năstase ar fi pus la cale o lovitură de stat. Cucu subliniază că în acest mod PD ar fi urmărit arestarea lui Năstase și retragerea Maiei Sandu din alegerile prezidențiale din 2016, pentru ca în cursa electorală să rămână doar doi candidați importanți - Marian Lupu și Igor Dodon.

Filmul „Contrabanda” este un nou material realizat de jurnaliștii Pavel Păduraru și Mihaela Culcinschi pentru Jurnal.md despre persecuțiile la care au fost supuse persoanele incomode guvernării Plahotniuc. În acest material, Valeriu Cucu povestește despre reacția autorităților la investigațiile sale cu privire la contrabandă, despre modul în care s-a trezit după gratii, despre acuzațiile bizare ce i se aduceau de către procurorii de la PCCOCS, despre cum a fost arestat imediat după ce a fost eliberat, precum și despre intermediarii din partea Partidului Democrat, care purtau discuții cu el.

Menționăm că Jurnal TV a fost singura instituție media care a mediatizat intens cazul lui Valeriu Cucu în timp ce acesta se afla în detenție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: