image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Demisia deputatului PSRM Vladimir Golovatiuc, aprobată de Parlament; „Poate-l sunați și decizia va fi alta”

Parlamentul a acceptat, astăzi, cererea de demisie depusă de deputatul PSRM Vladimir Golvatiuc, numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

Mandatul vacant urmează să-i revină candidatului supleant de pe lista PSRM.

„Când expiră termenul în care puteți să veniți cu acest proiect? Poate domnul Golovatiuc se întoarce”, a comentat deputatul PAS Mihai Popșoi.

„Puteți să-l sunați. Toate documentele sunt prezente, colegii urmează să le citească. Pe 19 ianuarie a fost depusă cererea”, i-a răspuns președintele Comisiei Juridice, socialistul Vasile Bolea.

„Încă nu a prezentat scrisorile de acreditare. Ar fi un gest partinic, tovărășesc să-l mai sunați, poate decizia va fi alta”, a intervenit și Iurie Reniță.

„Regret plecarea domnului Golovatiuc, e un profesionist. Sper să nu continue epopeea anabolizantelor și deja e bine”, a menționat și Maria Ciobanu de la Platforma DA.

Vladimir Golovatiuc, care a deținut funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a renunțat la mandatul de deputat începând cu 20 ianuarie. Acesta a fost numit în funcția de ambasador al RM în Rusia, după ce fostul ambasador, Andrei Neguța, a fost rechemat în urma unui scandal cu anabolizante într-un microbuz al ambasadei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: