image
Sursa foto: Igor Dodon/ Facebook

Comportamentul lui Dodon pe timp de pandemie, blamat: „Cu asemenea abordare vom fi capabili să înfruntăm acest pericol?”

„Cu o asemenea abordare noi vom fi capabili să înfruntăm acest pericol care se numește pandemie?”

Ieri în Republica Moldova s-a înregistrat un nou record sumbru al cazurilor de infecție cu noul coronavirus - 252 de persoane au fost testate pozitiv. Pe 15 mai expiră termenul de 60 de zile a stării de urgență, astfel cetățenii se vor întoarce la locurile de muncă, iar unele restricții vor fi anulate parțial.

Cazurile de infecție nu vor scădea dacă populația nu va respecta regulile stricte impuse de către medici, Organizația Mondială a Sănătății și Comisia pentru Situații Excepționale din RM. În timp ce unii cetățeni sunt amendați pentru că nu poartă măști și mănuși în transport sau în localurile publice de tip închis, președintele Igor Dodon se plimbă prin republică ignorând orice regulă. Acest fapt este catalogat de către analiștii politici ca un non-exemplu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Nu trebuie să fie specialist în pandemii ca să înțelegi un lucru, disciplina la nivel societății per ansamblu trebuie să fie una exemplară. Și în primul rând acest lucru trebuie să-l demonstreze oamenii care sunt în văzul tuturor, cu precădere nu ies de pe sticlele televizoarelor. La noi de fapt informația se transmite pe această cale. Din acest punct de vedere, ceea ce face președintele Igor Dodon și alți reprezentanți ai clasei diriguitoare este un antiexemplu, un non-exemplu. Dodon cu adevărat ignoră, el se comportă de parcă nu înțelege cum funcționează instituțiile statului într-o societate democratică. Cu o asemenea abordare noi vom fi capabili să înfruntăm acest pericol care se numește pandemie?”, se întreabă Țăranu.

Igor Boțan susține că până ieri era de părerea că Republica Moldova trebuie să iasă din starea de urgență, dar numărul record de cazuri înregistrate este un semnal foarte alarmant.

„Păcat că înalții demnitari din Republica Moldova oferă astfel de exemple mai ales că aceștia de foarte multe ori sunt, hai să spunem așa, exemple de urmat. Și ceea ce ați menționat dvs că domnul președinte ignoră măsurile de protecție este un semnal din păcate prost”, a menționat analistul politic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: