image
Sursa foto: libertatea.ro

Câinii din armata germană, antrenați să depisteze persoane infectate cu Covid-19

Câinii din armata germană vor fi special antrenați pentru a putea să detecteze, cu ajutorul mirosului, persoanele infectate cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Reprezentanţii armatei germane colaborează cu Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra şi speră să antreneze 10 câini – din rasele Ciobănesc alsacian, Cocker spaniel şi Retriever – pentru „a mirosi” virusul care a declanşat pandemia de COVID-19.

Animalele selectate aparţin singurului centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei.

„Cu o rată de succes care este în prezent de aproximativ 80%, cercetătorii se află pe calea cea bună pentru a continua un proiect de succes”, au transmis reprezentanţii şcolii de dresaj, adăugând că primele rezultate fiabile ale acestui studiu vor deveni disponibile în săptămânile următoare.

Câinii sunt folosiţi de oameni pentru a căuta explozibili şi droguri, dar s-au dovedit aliaţi utili şi în combaterea bolilor. Ei pot fi antrenaţi pentru a detecta diverse forme de cancer şi niveluri scăzute ale glicemiei la persoanele diabetice.

În pofida apariţiei unor focare izolate, Germania a reuşit în mare parte să ţină epidemia de coronavirus sub control. Bilanţul zilnic al infectărilor anunţat luni în Germania a fost de 219 cazuri, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor. Din numărul total al persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus (196.554), aproximativ 182.200 s-au vindecat, iar 9.016 au murit, au anunţat autorităţile germane. Bilanţul deceselor a crescut cu patru victime în raport cu ziua precedentă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: