image
Sursa foto: Profimedia

"Culmea tupeului". Ce a solicitat Rusia către UEFA, în legătură cu Ucraina

Federația de Fotbal din Rusia face ce face și continuă să iasă în evidență. Tot fotbalul rusesc a fost suspendat din orice competiție sub egida UEFA și FIFA, însă șefii forului de la Moscova dau în continuare dovadă de "tupeu".

Aceștia au transmis o cerere către UEFA, în care cer forului continental să-l pedepsească pe selecționerul Ucrainei, Oleksandr Petrakov (65 de ani), pentru că a făcut remarci despre război.

Rușii îl acuză pe Petrakov de "discriminare și prejudiciu politic".

Ceea ce i-a deranjat cel mai tare pe ruși este, printre altele, o declarație a selecționerului Ucrainei, în care acesta a spus că vrea să lupte și el împotriva rușilor, care duc un război în Ucraina, potrivit The Guardian.

Astfel, Federația Rusă susține că Petrakov nu și-a păstrat neutralitatea din punct de vedere politic și că a încălcat codul de conduită al forului continental.

Secretarul genral al Federației de Fotbal din Rusia, Denis Rogachev, a dat interviuri ample în presa rusă, dar și în cea din Italia, în care citează declarații ale lui Petrakov, care ar fi exact dovada pentru acuzațiile aduse.

Rogachev face referire la un interviu dat de Petrakov în aprilie, care a fost apoi preluat de toată lumea.

"M-am gândit că, dacă ei vin la Kiev, o să iau arma și o să-mi apăr orașul", a spus Petrakov la acea vreme. El a dezvăluit că a și discutat cu Guvernul Ucrainei în acest sens, însă a fost sfătuit să nu meargă în armată, din cauza vârstei și a lipsei de experiență militară.

A venit și reacția Federației Ucrainene de Fotbal, după cele spuse de ruși: "Când țara a fost atacată de invadatori, Petrakov a fost dispus să-și apere pământul, soția și copiii. Dorința sa a fost o mărturie a devotamentului și patriotismului său pentru țară. Despre ce discriminare vorbim atunci când e vorba despre o țară care, în mod deliberat, comite un genocid împotriva unei alte țări?".

Reamintim că, din 24 februarie, Rusia a pornit un război la scară largă împotriva Ucrainei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: