image
Sursa foto: anre.md

Prețurile la produsele petroliere au crescut în ajun de alegeri; Precizările ANRE

Prețurile la produsele petroliere au crescut în ajun de alegeri. Cauza ar fi creșterea în ultimele 10 zile a cotațiilor Platts și, respectiv, a combustibilului importat.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere, ANRE vine cu unele precizări.

Operatorii pieței produselor petroliere activează în regim obișnuit și actualmente își ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii nr. 461/2001 cu privire la piața produselor petroliere și ale Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere", potrivit ANRE.

Totodată, ANRE susține că statistica privind cantitățile importate de carburanți în Republica Moldova se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc.

Cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori. ANRE asigură public toți participanții pieței cu informații necesare pentru o cunoaștere exactă  a nivelului maximal permis al prețurilor", susține ANRE.

Agenția va continua monitorizarea situației și la necesitate va interveni cu întreg instrumentarul disponibil pentru a nu admite crearea de penurii sau abateri pe piața produselor petroliere.

Citeşte mai mult despre

comentarii: