image
Sursa foto: IGSU

FOTO: Criza energetică: A fost activat Centrul de Dirijare în Situații Excepționale

Ca urmare a Deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 22 octombrie, curent, în Republica Moldova a fost activat Centrul de Dirijare în Situația Excepțională.

Centrul și-a început activitatea azi, 23 octombrie, de la ora 08:00, și va funcționa în regim de „cod portocaliu”, 24/24 de ore. Centrul este condus de secretarul de stat al MAI, Alexandru Oprea.

În activitatea Centrului au fost antrenate următoarele instituții: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Apărării, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Mediului, Serviciul de Informații și Securitate. Totodată din Centru vor face parte reprezentanții subdiviziunilor MAI: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Management Operațional.

Centrul de Dirijare își va desfășura activitatea în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Sediul este amenajat corespunzător necesităților, este securizat din punctul de vedere energetic și permite funcționarea neîntreruptă în regim de 24/24.

Centrul va completa activitatea ministerelor implicate în procesul de negociere și achiziționare a gazelor și va asista Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova în gestionarea situației.

Pentru asigurarea unui lanț complet de comunicare, la nivelul raioanelor, municipiilor și UTA Gagauzia au fost activate Punctele Teritoriale de Dirijare în Situații Excepționale.

SS
SS
SS
SS

Noutăţile partenerilor

comentarii: