image
Sursa foto: khpg.org

Criza ecologică din Crimeea: Autoritățile refuză să trimită copiii afectați în clinicile mult mai performante din Kiev

Krîmski Titan, gigantul industrial din Crimeea, și-a sistat complet activitatea după criza ecologică provocată de iazul de deșeuri al uzinei, anunță agenția RIA Novosti.

Presa din Ucraina scrie că norii infestați de dioxid de sulf ar fi ajuns din Armiansk, nucleul de toxicitate, până regiunea Herson, transmite Radio Lemberg.

Până acum, 41 de grăniceri ucraineni, de pe linia demarcație teritorială cu Peninsula Crimeea, în apropiere de Armiansk, au avut nevoie de intervenție medicală în urma expunerii la pulberea toxică din aer, dintre care 5 au fost spitalizați de urgență.

În acest moment, toate punctele de intrare din Ucraina în Crimeea sunt închise.

De asemenea, toate şcolile din apropierea Crimeei au acum lacăt la ușă, au anunţat autorităţile din Herson, transmite Agerpres.

Anterior, circa 4.000 de persoane au fost evacuate din Crimeea către centre de îngrijire.

Kievul și-a exprimat disponibilitatea de a lua copiii afectați de accidentul ecologic pentru a-i trata, însă administrația rusească din Crimeea – care nu dispune de aceeași infrastructură de sănătate precum capitala Ucrainei – au refuzat oferta.

În ultimele două săptămâni, localnicii s-au plâns de un miros înţepător în atmosferă şi de probleme respiratorii. Au existat şi relatări despre apariţia unor pete uleioase pe maşini sau depozite de culoare maronie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: