image
Sursa foto: Profimedia

Suma consistentă pe care Simona Halep și-a asigurat-o după calificarea în sferturi la Wimbledon

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) s-a calificat în faza sferturilor de finală la Wimbledon, după victoria clară în fața ibericei Paula Badosa (24 de ani, locul 4 WTA), scor 6-1, 6-2.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a învins-o în optimi pe Harmony Tan, 6-2, 6-3.

Înainte de calificarea în sferturile de finală. Simona Halep își asigurase un cec în valoarea de 233.000 de dolari. Acum, după victoria în fața Paulei Badosa, românca are garantați aproximativ 400.000 de dolari.

Pentru accederea în semifinale, Halep ar primi 670.000 de dolari. Prezența în finala ar dubla câștigul, la 1.3 milioane de dolari, și succesul în turneul de la All England Club ar însemna premiul cel mare din punct de vedere financiar, de 2,5 milioane de dolari.

Din păcate, această ediție a Wimbledonului nu acordă puncte sportivilor, pentru că jucătorii din Belarus și Rusia nu pot participa, fiind interziți la All England Club în contextul războiului din estul Europei.

Meciul Simona Halep – Paula Badosa a durat doar 59 de minute. Simona Halep nu a cedat niciodată serviciul și a reușit mai multe lovituri remarcabile.

Simona Halep a reușit 17 lovituri câștigătoare și a comis doar 9 erori neforțate.

În runda următoare la Wimbledon, Simona Halep va juca Amandei Anisimova (SUA, 20 de ani, locul 25 WTA).

Simona Halep a revenit pe arena centrală de la Wimbledon la 1087 de zile după triumful din 2019 și a declarat, la finalul partidei cu Paula Badosa, că acest detaliu a motivat-o suplimentar.

"Mi-am dorit să fiu aici (n.r. - pe arena centrală) astăzi. Cred că am făcut un meci bun. Badosa joacă foarte bine, este greu să bați. Mi-a plăcut foarte mult să revin pe arena centrală, în fața acestor spectatori nemaipomeniți, care mereu mă susțin. E o plăcere!

Nu m-am gândit că n-am pierdut niciun set. Sunt mulțumită de cum joc în turneu, în fiecare zi e mai bine. De abia aștept următorul meci, sper să joc la fel de bine precum astăzi.

Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani. A fost minunat să joc, am fost mai emoționată ieri decât astăzi. Arena centrală este extraordinară, încerc să joc cât mai bine aici", a spus Simona Halep, într-un interviu pentru Eurosport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: