image
Sursa foto: mecc.gov.md

Fostul ministru al Educației Ilie Vancea s-a stins din viață

Ministerul Educației Culturii și Cercetării anunță că despre trecerea la cele veșnice a domnului Ilie Vancea, fost ministru al Educației, Ambasador al Republicii Moldova în Belarus, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Ilie Vancea absolvit Universitatea de Stat din Moldova în anul 1976. Pe parcursul activității sale profesionale Ilie VANCEA a activat în calitate de profesor de istorie, șef al Direcției raionale de învățământ Leova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicepreşedinte al Comisiei Parlamentare pentru cultură, învăţământ, tineret, sport şi mijloace de informare în masă, Ambasador al Republicii Moldova în Belarus, director al Agenţiei pentru protecţia moralităţii etc.

În perioada noiembrie 2000 – februarie 2002 a deținut funcția de ministru al Educației.

Începând cu anul 2012 a activat în calitate de prorector al Institutului de Formare Continuă ghidând cu multă iscusinţă cadrele didactice din instituţiile de învăţământ de toate nivelele în perfecţionarea continuă a noilor metode şi metodologii de cercetare şi predare/învăţare. Ilie VANCEA a fost participant activ la organizarea şi desfăşurarea cursurilor de perfecţionare a cadrelor didactice şi a celor de recalificare profesională.

A părăsit această lume un om care și-a dăruit întreaga ființă sistemului educațional din Republica Moldova. Ne exprimăm regretul profund și transmitem condoleanțe pentru cei apropiați. Lumină lină și pace veșnică, Ilie VANCEA!”, se arată în comunicatul MECC.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: