image
Sursa foto: uefa.com

UEFA a aprobat formatul noii competiţii europene intercluburi: Cum se va numi și când va debuta

Comitetul Executiv al UEFA, reunit duminică, 2 decembrie 2018, la Dublin, a aprobat crearea unei noi competiţii continentale intercluburi, pentru ciclul competiţional 2021-2024, informează uefa.com.

A treia competiţie europeană intercluburi a existat deja şi s-a numit Cupa Cupelor, înfiinţată în 1961 şi care s-a desfăşurat până în 1999. Prima ediţie a fost câştigată de Fiorentina, iar ultima de Lazio Roma.

La noua competiţie, care momentan are numele UEFA Europa League 2 (UEL2), vor participa 32 de echipe în faza grupelor. Vor exista opt grupe de câte patru echipe, fază urmată de optimi, sferturi de finală, semifinale şi finală.

Înaintea optimilor, va avea loc şi un play-off între echipele de pe locul doi în fiecare grupă şi echipele de pe locul trei în fiecare grupă din Liga Europa.

Noua competiţie va consta în 141 de meciuri care se vor disputa pe parcursul a 15 etape, la fel ca în Liga Europa.

Datorită introducerii acestei noi competiții, cel puţin 34 de ţări vor fi reprezentate în faza grupelor competiţiilor intercluburi UEFA (în prezent, numărul garantat este de 26).

Liga Campionilor se va disputa în continuare în zilele de marţi şi miercuri, iar Liga Europa şi noua competiţie în zilele de joi, în care se va mai adăuga o oră de disputare faţă de cele de acum, în principiu aceasta urmând să fie 16.30.

Câştigătoarea noii competiţii va avea dreptul să participe în UEFA Europa League în sezonul următor.

Toate finalele competiţiilor intercluburi vor avea loc în aceeaşi săptămână: miercuri, joi, sâmbătă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: