„Ori de câte ori oamenii au ieșit în stradă, voluntar, din proprie inițiativă, să protesteze împotriva regimului criminal a lui Plahotniuc care, cu cinism, a demonstrat că a avut alte interese decât cele ale cetățenilor, în stradă au fost scoși, OBLIGATORIU, alți oameni. Îmbrăcați în uniforme, câteodată mascați, ascunși în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

Și unii și ceilalți, în ziua protestelor, au ieșit mereu din aceleași case. Unii cu cagule, alții fără. Unii din convingere, alții obligați de ordinul cuiva. Statul capturat devenise un coșmar pentru toți, deoarece scotea oamenii din case, îi așeza de o parte și de cealaltă a unei închipuite baricade, îi împărțea în buni și răi sau, mai bine zis, îi despărțea pentru câteva ore sau pentru câteva zile.

Oamenii îmbrăcați în uniforme, POLIȚIȘTII, au trăit coșmarul lor, au suferit în tăcere, au scrâșnit din dinți, și-au privit părinții și frații din spatele cagulelor care-i strângeau și le sufocau demnitatea. Eu am înțeles foarte bine aceste lucruri, asemenea celor mai mulți dintre noi. Iar ei, frații noștri în uniforme, știu că noi am știut dintotdeauna prin ce au trecut!

Noaptea trecută am avut mai multe dialoguri telefonice cu ofițeri superiori din Ministerul de Interne. M-au sunat și mi-au garantat că vor să-şi respecte jurământul militar de credință față de poporul și drapelul Moldovei! Transferul firesc de putere trebuie făcut în liniște, democratic, iar cei care au datoria să vegheze ca această etapă de tranziție să se desfășoare în condiții de maximă siguranță pentru cetățeni și pentru țară sunt polițiștii și toți cei asimilați acestei profesii militare.

Oamenii asemenea celor cu care am vorbit noaptea trecută sunt cei care, în fiecare zi, au grijă și fac tot ce se poate pentru asigurarea siguranței publice. Le-am mulțumit de multe ori, o voi face și acum. Pentru că merită, iar meseria lor înseamnă multă muncă, nopți nedormite, frustrări, toate puse în slujba misiunii care, nu-i așa, trebuie îndeplinită.

Tuturor celor care, la vedere sau nu, poartă grade și au jurat credință acestui popor, le aduc aminte, cu respectul cuvenit, că jurământul nu este doar o banală DECLARAȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE pentru ocuparea unui loc de muncă, ci din contra, un act personal, cu semnificație imensă, care cinstește, dar în egală măsură obligă. Când depun jurământul, militarii jură în fața poporului și a țării, nu a unuia sau altuia. Clipa în care toți acești oameni au priceput pentru cine și în numele cui își pun zălog onoarea, iar acesta nu poate fi decât POPORUL, a sosit!

Uniforma poartă cu ea simboluri. Puternice, esențiale. Și DA, omul în uniformă, oricare ar fi acesta, și orice grad ar avea, este în slujba poporului său, NU în slujba puterii politice meschine și vremelnice.

Contextele politice, partidele, mafioții, oligarhii, politicienii oportuniști și corupți, toate, absolut toate trec și se duc. Rămâne casa din care VOI, POLIȚIȘTII, ieșiți în fiecare dimineață, familia, cei dragi, poporul și țara.

Trebuie să aduc aminte tuturor oamenilor acestei țări că în lumea civilizată o MINORITATE nu poate dicta niciodată UNEI MAJORITĂȚI. Iar Curtea Constituțională nu poate fi, în nici un context, deasupra Constituției.

Așa este croită lumea în care oamenii sunt liberi și demni, au o viață liniștită și trăiesc într-o țară în care își pot crește copiii. Și Moldova trebuie să fie parte a lumii civilizate, parte a lumii în care legea este sfântă și este respectată de toți și de fiecare în parte.

Domnilor POLIȚIȘTI, fiți demni și curajoși, faceți cinste uniformei și epoleților care stau așezați pe umerii voștri. Fiți cei care trebuie să apere poporul și tara, nu un Stat capturat de mafioții care ne țin în sărăcie familiile și mai ales copiii.

Fiți oameni, nu mercenari! Nu stați între popor și dreptatea pe care o caută de atîția ani! Treceți de partea oamenilor care vă reprezintă, haideți împreună să eliminăm dictatura și să alungăm uzurpatorul! Și de voi depinde dacă Moldova va fi liberă și cu adevărat puternică!” a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.