image
Sursa foto: Ilan Șor//Facebook

Excluderea Marinei Tauber din cursa electorală: Ședința de judecată a fost reluată

UPDATE 09:23 // Ședința de judecată în cazul Marinei Tauber a fost reluată.

_______________

UPDATE 08:25 // Instanța a anunțat întrerupere o oră.

_______________

UPDATE 08:18 // Ședința de judecată de la Judecătoria Bălți a fost reluată.

_______________

UPDATE 07:18 // Ședința de judecată în cazul candidatei partidului „ȘOR” la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber, a fost din nou amânată. Instanța a decis ca dosarul să fie examinat la ora 8.00 dimineața.

_______________

UPDATE 19:03 // Curtea de Apel Bălți a respins strămutarea cauzei și a întors-o primei instanțe. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrați.

_______________

UPDATE 16:20 // În urma solicitării avocaților Partidului „Șor”, Judecătoria Bălți a decis transferarea de urgență a cauzei la Curtea de Apel Bălți. „Instanța nu are decât să transmită cauza penală la instanța ierarhic superioară. Dosarul se transferă de urgență Curții de Apel Bălți”, a declarat judecătoarea Natalia Costaș.

_______________

UPDATE 16.15 // Avocații Marinei Tauber cer strămutarea cauzei, invocând lipsa de imparțialitate, motivând că președintele Judecătoriei Bălți este finul de cununie al lui Nicolae Grigorișîn, candidat în cursa electorală pentru Primăria Bălți.

_______________

UPDATE 16.00 // Avocații Marinei Tauber au solicitat suspendarea ședinței de judecată până la decizia Curții de Apel Chișinău cu privire decizia emisă miercuri de Comisia Electorală Centrală.

_______________

UPDATE 15:46 // Cererea de recuzare a judecătoarei Natalia Costaș a fost respinsă ca fiind una neîntemeiată. Cauza urmează să fie examinată în continuare de judecătoare.

_______________

UPDATE 14:26 // Instanța s-a retras în deliberări privind recuzarea judecătoarei Natalia Costaș de la examinarea cauzei.

_______________

UPDATE 14:06 // Ședința a fost reluată. Se examinează recuzarea înaintată de avocații Marinei Tauber.

_______________

UPDATE 12:55 // Avocații Marinei Tauber au înaintat verbal o cerere de recuzare a judecătoarei Natalia Costaș. Instanța a luat o pauză pentru ca avocatul să depună cererea în scris. Ședința urmează a fi condusă de un alt judecător ales în mod aleatoriu.

_______________

Judecătoria Bălți examinează astăzi solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cursa electorală pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți.

Sute de persoane protestează în fața Judecătoriei Bălți și cer ca Marina Tauber, candidata Partidului „Șor”, să nu fie exclusă din cursa electorală. Aceștia scandează „Marina este primarul nostru!”, „Victorie”, „Jos Maia Sandu”, „Justiția e cu noi”.

Din imagini se poate vedea că protestatarii nu respectă distanța socială, iar unii dintre ei nu poartă masca de protecție sau o poartă incorect.

Pe scena instalată în preajma Judecătoriei Bălți, unde susținătorii Partidului „Șor” țin discursuri înflăcărate a urcat și interpretul Ian Raiburg cu un număr muzical.

Amintim că miercuri Comisia Electorală Centrală a recomandat Judecătoriei Bălți să o excludă pe Marina Tauber din cursa electorală. Potrivit CEC, a fost formulată o bănuială rezonabilă de utilizare, de către candidatul Marina Tauber și în interesul acesteia a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152.725 de lei. Totuși, urmare controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34.260 de lei.

Astăzi Partidul Șor a părăsit Parlamentul în semn de protest în legătura cu decizia CEC și spun că fracțiunea Partidului Șor merge la Bălți pentru acordarea susținerii candidatului lor.

Ilan Șor//FacebookIlan Șor//Facebook

Ilan Șor//FacebookIlan Șor//Facebook

Ilan Șor//FacebookIlan Șor//Facebook
Ilan Șor//FacebookIlan Șor//Facebook

sursa foto: Ilan Șor//Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: