image
Sursa foto: partidulsor.md

Șor cheamă fermierii la sfat de seară: „Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutorul dumnealui...” // AUDIO

Fugarul Ilan Șor urmează să aibă astăzi o ședință online cu fermieri din toată țara, pe care reprezentanții partidului acestuia îi invită la Primăria Orhei și le promite că li se vor rezolva problemele cu exportul. Mai exact, agricultorilor li s-ar propune să se înregistreze la Orhei ca să poată și ei exporta în Federația Rusă.

O discuție între o persoană din echipa Șor și un fermier a fost dezvăluită aseară în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Domnul Șor vă invită joi, la ora 17:00, la Primăria Orhei, unde o să aibă loc o întâlnire online cu dumnealui. După cum știți, mai mulți agricultori au fost ajutați de dumnealui să exporte produsele în Federația Rusă. Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutorul dumnealui... O să discutați mai multe subiecte, probleme, cu dl Șor chiar acolo, la primărie”, spune reprezentantul PP Șor în înregistrarea audio.

Și directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, a atras atenția asupra acestei situații, blamând guvernarea că a adus agricultorii în situația de a merge umili la Șor după ajutor.

„De trei zile pomicultorii și viticultorii din toata țara sunt contactați de reprezentanții partidului OffSor. Li se propune undă verde la exportul producției pomicole și viticole în Rusia sub garanția fugarului”, afirmă Slusari, într-o declarație publicată pe pagina de facebook.

„Vă amintiți cum a fost atacată de unii reprezentanți ai guvernării Asociația Forța Fermierilor pentru organizarea protestelor economice și civilizate cu revendicări foarte moderate? Că facem politică. Că vrem destabilizare. Acum avem tăcerea mieilor de stat, deși de la o poștă să vede interes politic, geopolitic și pecuniar al criminalului Șor. Dar guvernarea se preface că nu vede ce se întâmplă. Probabil speră că de acum încolo fermierii poate nu vor mai cere stare de urgență în agricultură, acordarea unor facilități fiscale. Dacă așa este, îmi pare rău că cei de la guvernare se gândesc doar la ziua de azi și nu înțeleg ce preț scump politic va plăti țara noastră și cât de tare vor fi discreditate instituțiile statului. Să-și imagineze cineva din demnitarii de stat ce simt acum fermierii, care au luptat pentru schimbări și au susținut actuala putere, dar acum sunt nevoiți să meargă на поклон la un criminal, căci altfel vor falimenta”, mai spune Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: