image
Sursa foto: Poliția.md

Poliția continuă verificările în toată țara: Câte încălcări privind normele anti-Covid au fost depistate

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost implicați la nivel național în activități de informare, prevenție și verificare a respectării măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în zone aglomerate, de agrement, unități de comerț, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Astfel, au fost verificate la domiciliu 262 de persoane, cărora le-a fost instituit regimul de autoizolare, iar 53 au fost verificați pentru date epidemiologice pentru concretizare.

De asemenea, a fost monitorizată activitatea a peste 500 de unități de comerț, 37 de pieţe comerciale, 262 de stații PECO, 218 unități de alimentație publică (restaurante, cafenele/ bar/ terasă/ cantine, etc.).

La fel au fost verificate 116 zone de agrement în aer liber, iar în peste 100 de localități au fost desfășurate activități de informare a populației privind riscul infectării cu COVID-19.

Totodată, au fost verificate 121 de unități de transport (transportatori de pasageri) și 44 de cluburi de noapte.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au înaintat circa 100 de preîntâmpinări oficiale cu privire la riscul infectării cu COVID -19, dintre care la trei adminstratori de piețe, 68 de unități de comerț și la 26 de administratori de stații PECO.

Au fost întocmite 31 de procese verbale pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Poliția îndeamnă toți cetăţenii să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, pentru a nu se infecta și a transmite și apropiaţilor această infecție.

video

Noutăţile partenerilor

comentarii: