image
Sursa foto: Jurnal.md

Lilian Carp cere demisii la CC: „Altfel nu-mi văd rostul de a mai face politică sau de a face parte dintr-o echipă”

Deputatul blocului ACUM Platforma DA și PAS, Lilian Carp, cere demisia președintelui Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, sau retragerea din funcția de judecător constituțional a persoanelor care au fost afiliate politic.

„Dacă în timpul apropiat nu vor fi întreprinse aceste acțiuni, eu nu-mi văd rostul de a mai face politică sau de a face parte dintr-o echipă”, a spus Carp.

„Cel mai grav este când oamenii nu vor să-și asume votul. Pe viitor vor apărea suspiciuni când Curtea va urma să ia o decizie CC. Vor apărea suspiciuni despre credibilitatea deciziilor luate la CC. Chiar nu știu cine ei a votat sau nu a votat pentru Țurcan. Bănuielile mai puțin contează. Ceea ce am spus oamenilor că vom numi oameni integri care să-și asume deciziile. Eu am fost împotrivă ca noi să permitem în funcție unor persoane afiliate politic, cu toate că între ei sunt oameni pregătiți”, a declarat Lilian Carp.

În context, deputatul a solicitat două acțiuni.

„Domnul Țurcan își depune demisia și asta ar fi logic. Și a doua acțiune care ar fi și mai logică. Cei care au fost aleși în funcții, dar au avut afiliere politică, să se retragă de la Curte. Am văzut declarațiile liderilor politici. Și dodon s-a arătat deranjat că a fost ales un reprezentat al PSRM. Dacă toate părțile au regrete despre acest lucru, retrageți-vă candidații”, a spus Lilian Carp.

„Nu vreau să mă asociez cu aceste acțiuni. Îmi asum acțiunile de mai departe în cazul în când nu vom avea acțiuni concrete. Dacă în timpul apropiat nu vor fi întreprinse acțiuni concrete, nu mi văd rostul de a mai face politică sau de a face parte dintr-o echipă”, a încheiat Carp.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: