image
Sursa foto: Facebook // Procuratura Generală a Republicii Moldova

Consiliul Europei va acorda asistență Procuraturii R. Moldova în lupta cu spălarea banilor și finanțarea terorismului

Consiliul Europei își propune să inițieze, începând cu anul 2023, asistența Republicii Moldova în dezvoltarea capacităților sale în lupta cu spălarea banilor și finanțarea terorismului, prin utilizarea instrumentelor precum mentoring, expertiză, instruire, anunță Procuratura Generală.

Inițiativa dată va lua forma de 2 proiecte.

Primul proiect se va realiza în contextul Programului de bună guvernare a Uniunii Europene și Consiliului Europei de implementare a reformelor interne, pentru o mai bună aliniere la standardele europene în domeniul drepturilor omului, al democrației și al statului de drept.

Al doilea proiect se va axa nemijlocit pe domeniul luptei cu spălarea banilor, reieșind din cerințele și standardele prevăzute de documentele ce țin de procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Astăzi, 29 noiembrie 2022, conducerea Procuraturii Generale și a procuraturilor specializate a avut o întrevedere de lucru cu șeful Secției Crime Economice și Cooperare a Consiliului Europei (CoE), Evgheni Evgheniev, și expertul în domeniul luptei cu spălarea banilor și finanțarea terorismului din cadrul Consiliului Europei, Ramandeep Chhina.

Subiectul discuției s-a axat pe cooperarea în derulare între Procuratură și Consiliul Europei, în scopul stabilirii asistenței în domeniul contracarării spălării banilor și finanțării terorismului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: