image
Sursa foto: g4media.ro

Jurnalist turc bătut în fața casei sale după o emisiune de televiziune la care a criticat administrația Erdogan

Yavuz Selim Demirag, un jurnalist critic la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan și a guvernării sale, a fost atacat în fața casei sale de un grup de cinci-sașe bărbați, care l-au bătut cu bâtele de baseball.

Jurnalistul a fost atacat după ce vineri seara târziu apăruse la o emisiune de televiziune.

„În timpul dezbaterii televizate, Yavuz Selim Demirag a vorbit despre corupția masivă din Turcia”, a scris pe contul său de facebook, fotoreporterul Associated Press Burhan Ozbilici.

O altă jurnalistă din Turcia, Suheyla Kaplan, a postat o serie de fotografii de la spitalul din Ankara, unde a fost internat după atac, în care se poate observa starea în care se află, tramsmite g4media.ro.

Șeful Partidului Republican al Poporului, principalul partid de opoziție din Turcia, Kemal Kilicdaroglu, l-a vizitat pe Yavuz Selim Demirag la spital, iar acesta i-a povestit cum a încercată să își protejeze capul de atacatorii care intenționau, spune el, să îl ucidă.

Yavuz Selim Demirag are 61 de ani și este un jurnalist cunoscut în Turcia. El lucrează la un ziar al opoziției, Yenicag, considerat fidel ideologiei seculare a fondatorului Turciei moderne, Kemal Ataturk.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: