image
Sursa foto: foto simbol

VIDEO: Patru elevi din Republica Moldova vor susține în acest an un singur examen de bacalaureat

În timp ce unii sunt cuprinși de emoția examenelor de bacalaureat, alții vor susține în acest an un singur examen. Patru elevi din Moldova au obținut la alte discipline nota zece din oficiu datorită participării la olimpiade și susținerii unui examen internațional la limba engleză. Trei din cei patru elevi învață la un liceu privat din capitală. Jurnal TV a discutat cu doi dintre ei și le-a aflat planurile de viitor. Ambii sunt hotărâți să-și continue studiile în străinătate.

Victor și Mădălina au reușit să obțină ceea ce pentru mulți elevi pare imposibil. Au luat zece din oficiu la matematică și informatică datorită faptului că au câștigat medalii la olimpiade republicane și internaționale. Au obținut și un certificat internațional de cunoaștere a limbii engleze. Asta înseamnă că la trei din cele patru examene de bacalaureat, tinerii deja au nota zece și nici nu mai trebuie să se prezinte. Victor spune că nici nu mai ține minte câte nopți albe a avut din cauza studiilor și exercițiilor fără sfârșit. Dar nu regretă nimic.

Cei doi liceeni trebuie să susțină doar examenul la limba și literatura română. Recunosc că asimilează mai greu științele umaniste. Totuși, ambii sunt perfecționiști. Absolvenții spun că doi ani de pandemie și lecții online le-au oferit mai multe oportunități decât probleme. Datorită restricțiilor, nu au pierdut timp pe drumul până la școală și s-au putut dedica studiilor. Dar nimic nu le-ar fi reușit fără sprijinul profesorilor și al părinților, spun ei.

Ambii își vor continua studiile în domeniul informaticii - Mădălina va merge în Statele Unite ale Americii, la universitatea din Massachusetts. Iar Victor își va continua studiile la o universitate din Olanda.

Potrivit Ministerului Educației, în acest an, încă 28 de tineri vor beneficia de două note de „10” din oficiu în cadrul examenului național de bacalaureat. Iar 1596 de candidați la examenul național de bacalaureat au obținut nota ”10” din oficiu la limba străină, în baza certificatelor recunoscute internațional.

Noutăţile partenerilor

comentarii: