image
Sursa foto: gov.md

Circulația cu feribotul spre localitățile din stânga Nistrului subordonate Chișinăului, BLOCATĂ din cauza debitului de apă

Circulația cu feribotul spre localitățile din stânga Nistrului subordonate Chișinăului a fost din cauza debitului de apă. Și asta după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost deversată o cantitate importantă de apă din rezervorul hidrocentralei de la Dubăsari.

Feribotul făcea legătura între localitățile Molovata - Molovata Nouă și Cocieri.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în comun cu Biroul politici de reintegrare, a solicitat părții transnistrene să asigure circulația pe podul Dubăsari, pentru prestarea livrărilor de produse alimentare și de primă necesitate către localitățile Molovata Nouă, Cocieri și Corjova.

„Am avut discuții cu reprezentanții autorităților publice locale pentru a mă documenta cu situația curentă și am sesizat Misiunea OSCE în Republica Moldova în legătură cu acest caz. Libertatea circulației este una dintre principalele înțelegeri în cadrul Pachetului „Berlin+” și insistăm asupra realizării acesteia”, a declarat Cristina Lesnic.

Biroul politici de reintegrare anunță că rămâne în contact cu toți actorii interesați pentru a soluționa cât de curând posibil această situație.

feribotferibot
feribotferibot
feribotferibot

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: