image
Sursa foto: jurnal.md

Replici tăioase în Parlament înaintea moțiunii de cenzură; Diacov: Marina, ai luat medicamente pentru Covid?

Moment tensionant în Parlament înainte de examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Unii deputați s-au arătat nemulțumiți de faptul că Parlamentul a fost convocat anume astăzi.

„Decizia a fost luată de președintele Parlamentului, pentru că moțiunea trebuie să fie examinată după trei zile de la depunere”, a declarat Zinaida Greceanâi.

„Decizia a fost luat cu încălcarea regulamentului Parlamentului”, a comentat Denis Ulanov.

„Data trecută ne-ați trimit pe toți să facem teste. Întrebarea este: s-au schimbat regulile sau s-a schimbat atitudinea dvs. față de pandemie?”, a întrebat Andrian Candu, în condițiile în care doi deputați din Partidul Șor au fost testați pozitiv la Covid.

„Nu s-a schimbat absolut nimic. O să vă rog pe toți să treceți testul după ședința de astăzi. Avem moțiunea care trebuie să fie examinată”, a spus Greceanâi.

„Fracțiunea noastră a venit la Parlament așa cum a anunțat. Dacă considerați că ședința poate fi continuată, deși e luni, atunci eu cred că colegii noștri, Vitiuc și Himici, trebuie să vină. Vrem să-i întrebăm dacă și angajații Parlamentului acceptă ca cei infectați să vină în plen”, a insistat Marina Tauber.

„Noi le dorim sănătate. Celorlalți membri ai fracțiunii care nu sunt suspecți nimeni le interzice. Cei infectați să stea acasă”, a răspuns Greceanâi.

Marina Tauber a continuat să vorbească, dar fără microfon. Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a ținut să intervină.

„Marinocica, aici e Parlamentul nu primăria de la Jora de Mjloc. Împrumută de la Serioja Sârbu megafonul. Ai luat medicamente pentru Covid? Ia și te liniștește”, i-a spus Diacov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: