image
Sursa foto: jurnal.md

„Proiectele propuse de Dodon nu au nimic comun cu problemele oamenilor”; Candu: „Ei vor să divizeze societatea”

Deputații de la „Pro Moldova” vor solicia ca unele subiecte să fie eliminate de pe agenda Parlamentului, iar altele, cum este proiectul de politică bugetar fiscală și proiectul bugetului pentru anul 2021 să fie amânate pentru a putea fi examinate și consultate.

Potrivit liderului grupului „Pro Moldova” Andrian Candu în timp ce oamenii se confruntă cu probleme economice și sociale grave, cum ar criza economică în care s-au pomenit, lipsa locurilor de muncă ori lipsa unui pat în spital, socialiștii intenționează să discute în Parlament subiecte care divizează societatea.

„În timp ce doar prin relații și elemente de corupție mai găsești un loc în spital și medicamente, această guvernare, această nouă majoritate parlamentară intenționează să discute subiecte care nu au nici în clin, nici în mânecă cu problemele oamenilor. Ei vin cu o politică fiscală care va duce la creșterea prețurilor și cu un proiect care va aduce taxe noi, împovărătoare. Pe agendă se regăsesc tot felul de subiecte geopolitice, de anulare a măsurilor de propagandă, de parcă nu ne-ar fi suficientă propaganda noastră, mai e nevoie și de cea străină. Ei vin cu proiecte cum ar fi cel legat de mult discutata „limba rusă”, care azi are un stat și este folosită atât la serviciu cât și în familie. Pentru că nu pot soluționa problema salariilor, a unui pat în spital, socialiștii crează probleme noi, care să antagonizeze și să divizeze societatea” a spus Candu în cadrul unui briefing.

Aceeași sursă a menționat că nu vor susține o parte din proiectele care figurează pe agenda ședinței Parlamentului de azi: vor cere ca o parte din ele să fie eliminate, iar cel al politicii fiscale și bugetului pentru anul viitor, vor cere să fie amânate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: