image
Sursa foto: Jurnal.md

Președintele CEC, precizări despre cum vor vota la 1 noiembrie cetățenii care prezintă simptome de COVID-19

Președintele Comisiei Electorale Centrale vine cu precizări în cazul procedurii de vot privind alegătorii care vor prezenta simptome de Covid-19 atunci când se vor prezenta la birourile electorale. Dorin Cimil spune că pentru aceste persoane va fi creat un coridor special pentru a ajunge la urnele de vot.

„Persoanele care se vor prezenta până la ora 15:00 la birourile electorale și vor prezenta anumite semne ale bolii, febră, sau alte simptome, nu vor fi admise în secțiile de votare, ci vor fi trimise la domiciliu pentru a solicita urna mobilă. Pentru fiecare secție de votare este procurat echipament respectiv pentru două persoane care vor duce urna mobilă la solicitare. Sau în cazul în care persoanele vor prezenta simptome, vor veni la urnele de vot după ora 15:00, fiind admise în secția de votare printr-un coridor special. Se va păstra distanța de 1.5 metri de la fiecare concurent electoral și se va dezinfecta tot ce a fost la îndemâna acestor persoane”, a explicat președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul talk-showului „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată fiecare alegător care va intra în secție pentru a-și exprima votul la data de 1 noimebrie curent va primi o mască de protecție, dacă nu își va lua una de acasă. În schimb, fiecare alegător trebuie să aibă un pix propriu pentru a-și lăsa semnătura pe listele electorale.

„CEC luat o hotărâre prin care se reglementează procurarea și utilizarea acestor măști. Sunt pregătite aproape trei milioane de măști pentru turul I. Astăzi a fost stabilit câștigătorul de achiziție, iar la 30 octombrie măștile vor fi repartizate la birouri. O cerință generală este ca masca de protecție și pixul să fie de acasă. În caz de neecsitate măștile vor fi asigurate de stat, însă pixurile trebuie să fie proprii”, a mai declarat Cimil.

Noutăţile partenerilor

comentarii: