image
Sursa foto: președinte.md

Dodon propagă un fals: „Chiar și în spatii închise, purtarea măștii nu e obligatorie, ci e o recomandare"

Întrebat de ce nu respectă recomandările Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică la întâlnirile pe care le are în teritoriu, în special acolo unde sunt copii și bătrâni, Igor Dodon a ținut să puncteze că decizia comisiei este o recomandare și că aceasta nu este una obligatorie.

Criticat în repetate rânduri pentru că apare fără mască în timpul deplasărilor în teritoriu, în mijlocul unor familii cu mulți copii, ori alături de oameni în etate, Igor Dodon a declarat în cadrul emisiuni sale de azi „Președintele vorbește” că nu vede nicio încălcare.

„Dar voi ce, vreți să stau în birou? Ori să stau ca Timofti (Nicolae Timofti, ex-președinte n.red.), să mă închid la Condrița să vă fac de acolo live-uri?” s-a întrebat Dodon.

„Da. O să fac vizite. Dar care-i problema? La noi, ce, e interzis să mergi prin localități? Ieri am fost la o familie cu cinci copii. Atunci când intru în spații închise, la recomandarea, nu – obligativitatea medicilor, îmi pun și mască. Dacă sunt afară nu-mi pun mască. Nici înăuntru nu e obligatoriu, e recomandare. Încălcări nu au fost”, a conchis Dodon.

Amintim că la momentul actual RM înregistrează 7725 de cazuri de infectare cu Covid-19. 848 de bolnavi sunt în stare gravă și de gravitate medie. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a lansat azi un nou îndemn către cetățeni.

"Sănătatea publică ține de responsabilitatea colectivă, dar și individuală a fiecărui cetățean. Cu regret, infecția COVID-19 are impact nu doar asupra sistemului de sănătate, dar și asupra sectorului economic și social. Fac apel repetat către populație să respecte sfaturile medicilor pentru că de aceasta depinde cât de curând vom depăși situația epidemiologică actuală”, a spus ministrul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: