image
Sursa foto: digisport.ro

Suma primită de McGregor după bătaia încasată de la Khabib e cea mai mare din istoria MMA

Conor McGregor a pierdut prin knock out tehnic lupta cu Khabib Nurmagomedov, însă s-a ales cu conturile pline. Președintele UFC, Dana White, a anunțat înaintea meciului că va fi cea mai mare confruntare din istoria UFC, iar sumele de bani implicate au fost pe măsură.

50 de milioane de dolari ar fi încasat irlandezul după meciul cu rusul, însă din această sumă, doar 3 milioane reprezintă bursa efectivă de meci, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Nevada State Athletic Commission.

De cealaltă parte, Nurmagomedov a încasat două milioane de dolari, deși el este deținătorul centurii UFC la categoria ușoară și nu McGregor, care mai venea și după doi ani de pauză în MMA.

Motivul este unul simplu și anume faptul că McGregor este cel mai "marketabil" nume din artele marțiale mixte, iar acest nume și l-a amplificat mai ales la meciul cu Floyd Mayweather, din august 2017, disputat pe reguli de box. Deși a pierdut prin knock out tehnic cu Mayweather, Conor a încasat aproape 100 de milioane de dolari la acea dată.

Acum, din cele 50 de milioane de dolari primite la meciul cu Khabib, majoritatea reprezintă angajamentele financiare de imagine semnate de luptător și cotă parte din pay-per-view.

"E o afacere-record foarte gustoasă", a spus McGregor înaintea meciului. "Cu Mayweather am strâns o sumă cu 9 cifre, dar acum suntem pe aproape. E una bună, de 8 cifre, cam la jumătate", a încheiat irlandezul de 30 de ani.

Astfel, în meciul din Las Vegas, cu supercampionul la categoria ușoară Nurmagomedov, cel mai mare star din UFC al momentului a stat în cușcă aproape 17 minute, ceea ce înseamnă un câștig de 3,4 milioane de dolari pe minut. Astfel, este cea mai mare sumă care a fost încasată vreodată în artele marțiale mixte, iar McGregor este cel mai bine plătit luptător din MMA.

Meciul cu Nurmagomedov a fost însă unul "cu cântec". Imediat după ce rusul a câștigat printr-o ghilotină perfect aplicată, acesta a sărit peste gardul cuștii pentru a-i aplica o corecție unuia dintre oamenii din staff-ul lui McGregor, în timp ce irlandezul a fost lovit din spate de un om din staff-ul lui Khabib.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: