image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Popa vrea pedeapsă prin cauțiune și în RM: Corupții să achite 10-20 de mil. de euro, nu să le plătim noi hrana în pușcărie

Igor Popa, fostul avocat al lui Vladimir Filat, propune introducerea pedepsei prin cauțiune pentru persoanele condamnate în dosare de corupție.

„De ce să-i trimiți pe oamenii care au furat în pușcărie? Trebuie să le ceri o cauțiune destul de mare, așa cum se face în SUA. 10-20 de milioane de euro și nu trebuie băgat în pușcărie, pentru că acolo îi plătim hrană, cazare gratuită, pază și așa mai departe. Voi știți că în Republica Moldova pentru un deținut se cheltuie 5000 de lei? Și pentru un copil de la internat se cheltuie 2000 de lei. De ce trebuie noi să întreținem acești oameni în pușcărie, dacă putem să le cerem o cauțiune. Să plătească și să stea la libertate”, a declarat Igor Popa la „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că Igor Popa a lansat o serie de acuzații grave la adresa fostului său client, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, la Jurnal TV. Potrivit lui Popa, Filat ar fi trăit în penitenciar ca într-un hotel, iar Plahotniuc i-ar fi organizat mese de sărbătoare cu prietenii și cadouri de Crăciun. Avocatul a mai spus că Filat a furat în jur de 100 de milioane de euro și că are și până acum sume considerabile dosite prin Europa și Africa, iar la Chișinău nu o duce atât de greu după cum a spus-o recent, că se deplasează cu transport public sau cu mașina prietenilor. În realitate, spune Igor Popa, Filat ar locui într-o casă a cărei chirie lunară este de 6000 de euro și ar avea un Mercedes S-Class de ultimă generație.

Potrivit lui Igor Popa, Filat este cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani. Mai mult, liderul PLDM ar avea și în Franța un dosar pentru spălare de bani unde ar fi reușit să-și construiască două vile pe malul lacului Geneva, lângă cele ale lui Plahotniuc.

În replică, Vladimir Filat a negat toate acuzațiile lui Popa și a declarat că îl va ataca în judecată.

Citeşte mai mult despre

comentarii: