Comitetul rus de Investigaţii a confirmat că 13 persoane au decedat, inclusiv doi minori, iar Ministerul Sănătăţii de la Moscova a comunicat că alte nouă persoane au fost rănite, inclusiv două care sunt în stare critică.

O sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat că avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou şi a aterizat forţat. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări, a precizat sursa menţionată mai sus.

Potrivit membrilor echipajului, incendiul ar fi izbucnit după ce avionul a fost lovit de un fulger, relatează agenţia de ştiri Tass.

Pe de altă parte, surse citate de Sputnik susţin că informaţiile preliminare indică faptul că incendiul ar fi pornit la instalaţia electrică a aeronavei în timpul decolării.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.

În total la bordul avionului erau 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului.

Aeroportul a fost închis pentru aproximativ o oră, ulterior fiind redeschisă una din cele două piste, potrivit unor surse din cadrul autorităţilor.

Mass-media rusă a transmis imagini cu avionul înconjurat de un nor gros de fum.