image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu, la ședința CSS: Despre schemele de corupție ale lui Nichiforciuc și Andronache știu și copiii de la grădiniță

„Se crează impresia că unii conducători de instituții din RM acoperă schemele de corupție”, a declarat președintele Maia Sandu la prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

În continuare, ședința se desfășoară cu ușile închise.

UPDATE 12:20 // „Despre schemele de corupție ale lui Nichiforciuc și Andronache știu și copiii de la grădiniță, numai instituțiile de drept nu știu”, a menționat președintele RM.

„Sistemul care a permis perpetuarea corupției ani de zile nu va mai ține. Oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei”, a adăugat Maia Sandu.

UPDATE 12:08 // „Am anumite rezerve în privința conducătorilor unor instituții de stat, membri ai acestui Consiliu. Îmi rezerv dreptul să nu-i invit la unele ședințe atunci când există riscul unui conflict de interese”, a declarat Maia Sandu în debutul ședinței.

Din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, ministrul Apărării, ministrul de Interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale.

Totodată, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane, printre care Secretarul General al Președinției, Andrei Spânu, consilierii prezidențiali Olesea Stamate, Veaceslav Negruța și Ala Nemerenco, deputații Igor Grosu, Chiril Moțpan și Sergiu Litvinenco, viceguvernatorul BNM Vladimir Munteanu.

Totodată, din CSS mai fac parte experții independenți Sergiu Gaibu, Tatiana Răducanu și Vladislav Kulminski.

Citeşte mai mult despre

CSS

comentarii: