image
Sursa foto: jurnal.md

Cazul copilei sechestrate și violate la Sângerei: Poliția a reținut încă doi suspecți; Unul, cu antecendente penale

UPDATE: Poliția informează că în cazul copilei de 14 ani din raionul Sângerei, care ar fi fost violată și sechestrată, în urma măsurilor de investigație și a acțiunilor de urmărire penală desfășurate de polițiștii din Sângerei în comun cu procurorii au fost identificați și reținuți trei suspecți de viol. Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat de 36 de ani și altul de 32 de ani din Cotiujenii Mici raionul Sângerei, dar și un tânăr de 20 de ani din satul Bălășești din același raion. Unul dintre suspecți are antecedente penale, fiind cercetat anterior pentru huliganism.

Știrea inițială: Procuratura raionului Sângerei informează că, la 16 august, curent, în baza plângerii prealabile, a pornit o cauză penală pe faptul săvârșirii infracțiunilor de viol, comis cu bună-știință asupra unei minore (art. 171 alin. (2) din Codul penal) și privațiunea ilegală de libertate (art.166 alin. (2) din Codul penal).

Procurorii au constatat că, victima care s-a dovedit a fi o minoră, în vârstă de 14 ani a fost ademenită de către un bărbat, în rezultatul căreia a plecat cu acesta la domiciliul ultimului, unde contrar voinței sale ar fi întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Totodată în rezultatul cercetării cazului s-a stabilit că, după ce ar fi fost violată, de către făptuitor a fost privată ilegal de libertate într-o locuință dintr-o localitate din raionul Sângerei, unde s-a aflat în jur de 15-20 min.

Procurorii precizează că, la momentul de față, victimei minore i se asigură consilierea psihologică necesară, conform normelor aferente cazurilor de abuz sexual.

Așadar, urmare a măsurilor întreprinse de către procurori în comun cu ofițerii din cadrul Inspectoratului de poliție Sângerei, astăzi 17 august 2022, făptuitorul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

În continuare, după înaintarea acuzațiilor pe caz, procurorii vor înainta demers către judecătorul de instrucție în vederea aplicării măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.

Subsecvent, informăm că, la momentul actual în cadrul urmăririi penale se întreprind toate acțiunile procesuale posibile în vederea stabilirii tuturor circumstanțele relevante pe caz, despre care fapt vom informa suplimentar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: