image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Platforma DA cere reluarea activității Parlamentului; „Sperăm că testarea la COVID-19 nu este folosită în scopuri politice”

Membrii Biroului Permanent al Parlamentului din Platformei DA solicită convocarea Biroului Permanent al Parlamentului, miercuri, 3 iunie și reluarea activității Parlamentului începând cu ziua de joi, 4 iunie.

„Din 100 de deputați 98 au fost testați negativ. Ieri, chiar și șeful ANSP a spus că nu vede o problemă pentru a ne convoca. La 4 iunie expiră cele 14 zile de la ultima ședință a Parlamentului, când noi am aflat că un deputat este infectat. Joi deja putem convoca o nouă ședință Parlamentului”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari..

În context deputatul amintește despre necesitatea deblocării asistenței financiare din partea UE, despre proiectul așteptat de producătorii autohtoni, legat de prezența produselor autohtone în rețelele de supermarketuri. „Trebuie să rezolvăm problema circumstanțelor de forța majoră pentru antreprenori, care au suferit în urma restricțiilor sanitare. Și totodată mai trebuie să creăm comisia parlamentară de anchetă pe actele de corupție și îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon”, a mai menționat Slusari.

În context, membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri.

Deputatul mai precizează că pare suspect că imediat ce fracțiunea Platformei DA a cerut reluarea ședințelor legislativului, a apărut un infectat asimptomatic în Parlament din partea acesteia.

„Vom insista ca persoanei, pretins infectate, să i se facă un test repetat în altă instituție medicală. Sperăm ca sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității legislativului”, a conchis Alexandru Slusari.

Amintim că Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova a informat azi că încă un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

docdoc

Noutăţile partenerilor

comentarii: