Potrivit unei postări plasate pe pagina sa de facebook, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. În cadrul întâlnirii au discutat despre „rezultatele ultimei sale întâlniri de la Moscova cu Dmitri Kozak, reprezentantul președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu RM”.

Dodon l-a informat pe ambasadorul rus că au discutat în special, despre reluarea negocierilor privind acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro și că a solicitat un ajutor umanitar sub formă de motorină pentru fermierii afectați de secetă.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul rus, Igor Dodon a ținut să se refere și la vaccinul rusesc despre crearea căruia președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent.

„Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers în timpul apropiat”, anunță Igor Dodon.

Amintim că OMS a avertizat că acest vaccin încă nu este validat și a îndemnat „la precauție și verificări riguroase”.

„Suntem în strânsă legătură cu rușii, iar discuțiile continuă. Precalificarea oricărui vaccin trece prin proceduri riguroase", a declarat marți, 11 august, Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, în cadrul unei videoconferințe de presă la Geneva, citat de AFP.