image
Sursa foto: bild.de

Un papagal a intrat în depresie și își rupe penele, după ce o instanță a decis să fie separat de partenerul lui

Nelly, 17 ani, un papagal gri de la Centrul de Protecție din Bremen, Germania, este nefericit, după ce, timp de cinci ani, a conviețuit cu Nika, partenerul lui. Potrivit Bild, proprietarul lui Nika are obținut ordin judecătoresc care i-a permis să ia păsărea înapoi, deși o oferise gratuit centrului în urmă cu 13 ani.

Dramă sentimentală pentru familia de papagali, recunoaște chiar șeful centrului din Bremen, zoologul Hans-Hermann Braune: „Am epuizat toate posibilitățile legale pentru a preveni separarea perechii de papagali gri africani”.

„Consecințele pot fi dramatice”

Nelly și Nica erau împreună de mai bine de cinci ani Domnul G. îl oferise pe papagalul Nika gratuit centrului, în 2007, dar acum a luat pasărea înapoi prin ordin judecătoresc, în urma unui proces finalizat pe 17 octombrie, scrie libertatea.ro.

„Papagalii sunt păsări inteligente, sensibile. L-am rugat pe domnul G. prin scrisori, să nu facă rău cuplului, deoarece consecințele pot fi dramatice”, a explicat directorul centrului.

Papagalul Nelly a început să-și rupă singur penele

Trauma poate duce la moartea lui Nelly, care a început să-și rupă penele. Mănâncă puțin și este foarte iritat. Și asta la mai bine de o lună de când au fost separați.

Hans-Hermann Braune, directorul Centrului de Conservare al păsărilor, Bremen. „Sperăm că Nika că se va întoarce în curând la prietenul lui. Ne-am luptat ani pentru ca papagalul gri african Nika să rămână cu partenerul său. În cele din urmă, a trebuit să ne plecăm în fața unei hotărâri dubioase a Curții din Bremen, care nu era în niciun fel interesată de bunăstarea animalelor. Egoismul, nesăbuința și ignoranța au triumfat”, a mai spus zoologul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: