image
Sursa foto: Jurnal.md

RM va împrumuta 70 de mil. de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei; Cum vor fi cheltuiți banii

Guvernul de la Chișinău a aprobat astăzi inițierea negocierilor privind accesarea unui împrumut de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Banii urmează să fie alocați în cadrul proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19 şi Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii”.

Suma de 40 de milioane de euro va fi destinată pentru achiziția, în cadrul procedurilor de urgență, a echipamentelor medicale și materiale consumabile, reabilitarea și transformarea unităților medicale, mobilizarea de expertiză suplimentară, întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la COVID-19.

Alte 30 de milioane de euro vor fi utilizate pentru finanțarea pentru capital circulant și nevoile de investiții ale IMM-urilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locuri de muncă viabile.

Guvernul Republicii Moldova estimează că resursele financiare din cadrul împrumutului să acopere cheltuielile aferente COVID-19 în perioada bugetară 2020-2022.

Data limită de debursare este stabilită la 30 iunie 2022. Maturitatea maximă aferentă creditului pentru componenta Sănătate este de 15 ani și 7 ani pentru componenta Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: