Breaking News

image
Sursa foto: nytimes.com

Problemele continuă pentru Tesla: Un număr uriaș de mașini au fost rechemate în fabrică

Tesla recheamă aproape 12.000 de vehicule din SUA vândute începând cu 2017, deoarece o eroare de comunicare poate provoca o avertizare falsă de coliziune frontală sau activarea neașteptată a sistemului automat de frânare de urgență, a anunțat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi sau ANSTA.

Producătorul de automobile a declarat că rechemarea a 11.704 de vehicule Model S, X, 3 și Y a fost solicitată după o actualizare a software-ului pentru vehiculele care au acces beta la noul soft FSD.

A doua zi dimineața, Tesla a început să primească rapoarte de avertismente false de coliziune frontală și evenimente de frânare automată de urgență de la clienți, ceea ce a determinat o investigație a companiei și o nouă lansare de software pentru a rezolva problema.

FSD este un sistem avansat de asistență pentru șofer care se ocupă de anumite sarcini de conducere, dar Tesla spune că nu face vehiculele autonome, scrie Playtech.ro.

O problemă serioasă

Autoritățile au declarat că Tesla „a dezinstalat FSD 10.3 după ce a primit rapoarte privind activarea accidentală a sistemului automat de frânare de urgență” și apoi „a actualizat software-ul și a lansat versiunea FSD 10.3.1 acelor vehicule afectate”.

Agenția a declarat că „își va continua conversațiile cu Tesla pentru a se asigura că orice defecțiune de siguranță este recunoscută și rezolvată cu promptitudine”.

Retragerea vine după ce luna trecută ANSTA a întrebat producătorul de ce nu a emis o rechemare pentru a aborda actualizările software făcute sistemului său de asistență pentru șofer pentru a îmbunătăți capacitatea vehiculelor de a detecta vehiculele de urgență.

După rapoartele din 24 octombrie, Tesla a declarat că a anulat actualizarea FSD pentru vehiculele care nu l-au instalat și a dezactivat FCW și AEB pe vehiculele afectate.

În aceeași zi, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter despre FSD: „Vedem unele probleme cu 10.3, deci revenim la 10.2 temporar. Acest lucru este de așteptat cu software-ul beta”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: