image
Sursa foto: sport.es

Un nou premiu pentru Messi: Doar marele Cruyff e singurul fotbalist care l-a mai primit

Lionel Messi a mai primit un premiu, dar de această dată unul care nu recompensează performanțele sportive. Starul Barcelonei a primit "Creu de Sant Jordi" (crucea Sfântului Gheorghe), una dintre cele mai mari distincții civile acordate de provincia Catalunya, depășită doar de Medalia de aur a "Generalitat de Catalunya".

Distincția a fost primită de Messi direct de la Quim Torra, președintele Guvernului din Cataunya, alături de ministrul culturii, Mariangela Villalonga. Astfel, Messi a devenit una dintre cele 26 de persoane și 15 entități care primesc această distincție, stabilită prin decret în 1981.

Atacantul argentinian a fost lăudat pentru contribuția adusă societății catalane, în afara sferei sportului și pentru fundația pe care a creat-o și care îi poartă numele, dar și "pentru cariera sa fabuloasă, care l-a făcut să fie recunoscut drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Într-un sport de masă, precum fotbalul, Messi are atribute sociale fundamentale, precum cea de a fi umil, onestitate, spirit didactic și de creativitate, spirit de echipă și respect".

Messi e al doilea fotbalist care primește acest premiu, după Johan Cruyff.

Lionel Messi deține recordul de 5 Baloane de Aur și 5 Ghete de Aur, precum și un record de 34 de trofee cu Barcelona, dintre care 10 titluri, 4 Champions League și 6 Cupe ale Spaniei.

În plus, Messi deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate în La Liga și în primele cinci campionate ale Europei (417). Atacantul de 31 de ani are și cele mai multe goluri oficiale într-un an calendaristic (91), cele mai multe goluri în El Clasico (26), cele mai multe hat-trick-uri în Champions League (8).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: