image
Sursa foto: Profimedia

Ce pedeapsă a primit tânăra care a tamponat mortal, pe trecerea de pietoni, o copilă de 10 ani din Fălești

Șoferița, în vârstă de 24 ani, care a tamponat mortal o copilă de 10 ani, pe o trecere de pietoni din orașul Fălești, a fost condamnată 4 ani și 6 luni de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport, transmite Procuratura Generală.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei, în beneficiul succesorilor părții vătămate, a sumei de 950 000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 2 625,8 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Tragedia s-a petrecut vineri, 2 decembrie, în orașul Fălești.

Copila traversa strada împreună cu fratele mai mic, când a fost lovită de o mașină de marca Mitsubishi, care a depășit alte două mașini ce staționau la trecerea pentru pietoni. La volanul automobilului, se afla o tânără de 24 de ani, locuitoare a orașului Soroca. În urma accidentului, fetița a fost transportată la Spitalul Raional Fălești, fiind internată în secția reanimare. A doua zi, copila s-a stins din viață.

Potrivit procurorilor, tânăra și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: