image
Sursa foto: Jurnal.md

Două puncte de trecere a frontierei moldo-române își sistează temporar activitatea

România sistează temporar activitatea punctelor de trecere a frontierei “Oancea” și “Rădăuți Prut”, începând cu ziua de astăzi, ora 16:00, informează Serviciul Vamal.

În aceste condiții, pe teritoriul Republicii Moldova nu vor fi funcționale posturile vamale “Cahul” și, respectiv, “Lipcani”. Călătorii care și-au planificat ieșirea sau intrarea din/în Republica Moldova prin punctele de trecere menționate sunt îndemnați să opteze pentru cele din apropiere: “Giurgiulești-Galați”, “Leușeni-Albița”, “Sculeni-Sculeni”.

Totodată, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, reprezentanții serviciului vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente. Persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou trebuie să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sanatate, prin realizarea termometriei de trei ori pe zi, iar la primele simptome de boală precum: febră, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: