image
Sursa foto: Tatiana Cebotarean//Facebook

Un băiețel din raionul Basarabeasca are nevoie de ajutor: La nici doi ani, riscă să-și piardă definitiv vederea

Un copil de un an și 10 luni din satul Abaclia, raionul Basarabeasca, vede doar în proporție de 30 la sută. Pentru ca să nu-și piardă definitiv vederea, lui Alexandru trebuie să-i fie făcută o intervenție costisitoare la ochi. Operația este planificată pentru începutul verii, dar părinții băiatului nu au banii necesari. Ca să-i adune, ar trebui să muncească ani și ani de zile.

Așa micuț cum este, Alexandru nu stă locului nicio clipă. Un copil perfect sănătos, ai spune, dacă nu ar avea o mare problemă la ochi, mărturisește mama băiatului.

Când părinții lui Alexandru au înțeles ce năpastă s-a abătut asupra lor, au mers la medicii din sat și din centrul raional, iar apoi la specialiștii din Chișinău.

La recomandarea doctorilor din Chișinău, familia a mers la specialiștii din Moscova, care au confirmat diagnosticul. Investigațiile au fost foarte costisitoare, oamenii au rămas fără bani.

Părinții lui Alexandru s-au văzut nevoiți să revină acasă, dar în luna iunie trebuie să plece din nou la Moscova, unde este planificată o intervenție la ambii ochi.

Tatiana Cebotarean//FacebookTatiana Cebotarean//Facebook

Suma de 15 mii de euro include operația propriu-zisă, investigația și medicamentele, mărturisește mama băiatului.

În familie mai cresc doi copii. Mama băiatului este educatoare la grădinița din sat, iar soțul câștiga bani făcând reparații în case. Oamenii care vor să-l ajute pe Alexandru să nu-și piardă definitiv vederea sunt rugați să doneze bani la datele indicate mai jos.

Totodată, o puteți suna pe Tatiana Cebotarean la numărul de telefon: 069 803 467

jurnal.mdjurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: