Breaking News

image
Sursa foto: libertatea.ro

La vârsta de 106 ani consultă bolnavi și prescrie tratamente

Un medic în vârstă de 106 ani este un reputat alergolog, a uimit lumea medicală pentru că la vârsta lui încă mai acordă consultații și iși publică lucrările în literatura de specialitate.

William Frankland scrie acum un tratat despre modul cum a fost descoperită penicilina, iar în trecut a făcut experimente pe propriul corp pentru a vedea cum reacționează la alergii. Cercetările sale în domeniul alergiilor la polen sunt semnificative. Acum este numit ”bunicul alergiilor” tocmai din acest motiv.

„Mi-am provocat anafilaxie acută severă de la o insectă. În zilele noastre, nu ar fi permisă efectuarea unui astfel de experiment, dar eu am fost hotărât să aflu cum aș reacționa la țânțarii, purici sau orice insectă care mă mușcă. De multe ori oamenii mă întreabă cum de am trăit atât de mult și eu le zic: „Ăsta e doar noroc, nimic altceva”, spune reputatul medic, într-un interviu acordat CNN.

Secretul este mintea strălucită, pe care o antrenează zilnic citind și scriind. Memoria i-a rămas vie în ciuda vârstei, așa că își amintește aniversarea sa de trei ani, când a mâncat prea multă prăjitură și s-a îmbolnăvit, relatează www.libertatea.ro

Dr. A. William Frankland s-a născut în 1912, a început școala medicală în anii 1930. El a deținut un post militar în Singapore în timpul celui de-al doilea război mondial si a fost prizonier de război timp de 3 ani. S-a întors apoi în Anglia și a studiat cu Alexander Fleming, părintele penicilinei.

Medicul face mișcare, atât cât îi permite vârsta, mănâncă puțin și nu fumează, iar astfel a reușit să se mențină în formă, mărturisește acesta. „Fiți mereu energici în orice. Fie că vorbim din punct de vedere social, psihologic sau emoțional. Faceți toate acestea în ritmul vostru.”

Frankland a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru cercetările sale alergologice, în 2015.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: