Astfel, pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul din agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistate 3 tone de resturi de pește în sistemul de canalizare.

Este vorba despre S.R.L. ,,Slavena Lux” și un alt, agent economic, care se face vinovat de situația creată este S.R.L. ,, Zernoff”.

În acest context, specialiștii Apă Canal-Chișinău vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și Stației de Epurare. Cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți.

De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește.

Amintim că, în baza informațiilor publicate în presă, Procuratura Generală s-a autosesizat referitore la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competențelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislației din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare.