image
Sursa foto: cna.md

1000 de euro mită pentru o placuță și un certificat de înmatriculare; Un bărbat, reținut de CNA pentru trafic de influență

Un tânăr a fost reținut de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după ce a primit mită 1000 de euro. Acesta ar fi cerut banii de la șoferul unui microbuz, pentru a determina inspectorii Agenției Naționale Transport Auto să-i restituie placuța și certificatul de înmatriculare, ridicate anterior în urma unui control.

Bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra inspectorii Agenției Naționale Transport Auto și ca i-ar putea convinge să-i elibereze plăcuța cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale mijlocului de transport, utilizat de denunțător la transportul ilicit de pasageri și mărfuri.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală în baza art. 326 - traficul de influență, în cadrul careia a fost transmisă suma de 1000 de euro, sub controlul CNA.

Bănuitul a fost reținut, în aceasta dimineată, pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: