image
Sursa foto: Getty Images

Pierderi imense pentru Japonia după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate

Amânarea Jocurilor Olimpice va avea un impact financiar teribil asupra Japoniei - un audit dezvăluie faptul că economia niponă va suferi pierderi de 6 miliarde de euro.

Estimarea vine după ce au fost calculate pagubele produse pentru mediul de afaceri japonez pe timpul competiţiei, atât în privinţa nivelului de consum, al turismului cât şi al exporturilor.

Asta după ce guvernul japonez investise aproape 9 miliarde de euro în infrastructură şi în proiecte dedicate Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

O altă problemă este provocată de Satul Olimpic - după încheierea întrecerilor, cele 5600 de apartamente care găzduiau cei 11 mii de sportivi urmau să revină noilor proprietari deoarece fuseseră scoase deja la vânzare. Presa din Japonia a dezvăluit că un sfert din locuinţe au fost deja achiziţionate.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a fost acuzat că nu a ţinut cont de avertismentele mai multe foruri şi ale sportivilor după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Acesta s-a apărat, invocând declaraţiile preşedintelui american Donald Trump.

“În ultimele săptămâni, guvernele mai multor ţări au luat decizii care aveau ca dată limită mijlocul lunii aprilie, începutul lunii mai. Aţi văzut declaraţiile preşedintelui Trump care ar dori să ridice restricţiile impuse la mijlocul lui aprilie. Iar dacă mă întrebaţi despre demisie, nu am această intenţie,” a declarat Bach într-o conferinţă de presă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: