image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: Plahotniuc practic denunță Acordul de Asociere și încearcă IZOLAREA totală a RM pe plan internațional

Vladimir Plahotniuc încearcă izolarea totală a Republicii Moldova pe plan internațional. Astfel a comentat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, reacția șefului PD la rezoluția Parlamentului European. Plahotniuc a afirmat că în ce privește acordurile internaționale, guvernarea din Republica Moldova va avea propriile priorități.

„Cred că a fost cea mai mare inepție pe care putea s-o emită dictatorul-pitic. Dacă vreți, este încă un element constitutiv al infracțiunii de uzurpare a puterii în stat, deoarece respectarea acordurilor internaționale ține de competența instituțiilor statului, nu de voința unui individ fără nicio funcție oficială, care pur și simplu nu conștientizează cât de mult rău face acestei țări și acestor oameni. Ca să fiu mai direct, voi spune că prin aceste acțiuni lipsite de orice rațiune Plahotniuc încearcă izolarea totală a Moldovei pe plan internațional, somalizarea ei”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md.

În opinia liderului Platformei DA, aceste declarații dezechilibrate pun în pericol și regimul liberalizat de vize, libera călătorie a cetățenilor moldoveni în țările Uniunii Europene.

„Iar cel mai grav lucru e că uzurpatorul face un atac fără precedent asupra Acordului de Asociere, pe care practic îl denunță! Răspunsul nostru ferm la aceste aberații și spirite revanșarde ale oligarhului debusolat e că nu vom permite aceste derapaje, că vom apăra centimetru cu centimentru libertatea și viitorul poporului nostru”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a comentat și acuzațiile guvernării precum că, împreună cu Maia Sandu, ar sta în spatele Rezoluției Parlamentului European.

„Iarăși e vorba de manipulare cu caracter intern, deoarece conducerea de vârf a Uniunii Europene, Consiliului Europei și a altor instituții continentale cunosc foarte bine care este adevărul. Înainte de a se purcede la elaborarea tehnică, procedurală a Rezoluției, structurile europene s-au documentat din mai multe surse, inclusiv de la liderii opoziției, societății civile, experților. Este adevărat că cireașa de pe tort a fost invalidarea alegerilor și nerespectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția privind inoportunitatea introducerii votului mixt. Deși susțin că e vorba de un vot politic, autoritățile din buzunarul oligarhic uită să spună că decizia de a suspenda acordarea sprijinului macrofinanciar a fost luată de către Comisia Europeană cu câteva zile înainte de a se supune votului în legislativ”, a spus Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: