image
Sursa foto: jurnal.md

Ala Nemerenco: „Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina”

Consiliera prezidențială în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că în Republica Moldova lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare a procesului de imunizare, și nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina. Asta ar explica și faptul că până acum în țara noastră a fost imunizat împotriva Covid-19 un număr mic din populația totală, deși țara dispune de vaccin suficient la momentul actual.

Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Consiliera prezidențială a mai spus că Ministerul Sănătății ar trebui să aducă cât mai aproape de oameni vaccinul împotriva Covid-19.

„Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea Ministerului de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment. Există și alte tipuri de vaccin care în unele raioane este utilizat într-o cantitate foarte mică. Totodată, pe site-ul Ministerului Sănătății datele nu sunt actualizate vizavi de vaccinurile pe care le au, fiindcă o serie de vaccinuri au primit deja aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății, pe când la dumnealor pe site scrie „este în proces”. A fi în proces de autorizare și a avea deja aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății sunt două lucruri diferite. Din moment ce vaccinul deține acest certificat el este considerat că are o eficiență și siguranță și foarte mulți oameni ar opta pentru acest vaccin dacă această informație ar fi evidențiată pe site”, a menționat Ala Nemerenco.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: